خرید بوستر پمپ آتش نشانی و آبرسانی + انواع قیمت

بوستر پمپ آتش نشانی و آبرسانی

در این مقاله قصد داریم انواع بوستر پمپ آبرسانی، خانگی، صنعتی و آتشنشانی را مورد بررسی قرار دهیم و به مشخصات فنی مدل های مختلف آن با موتور دور متغیر، دور ثابت و موتور اینورتر بپردازیم و همچنین عواملی را که روی قیمت بوستر پمپ تاثیر دارند، بازگو کنیم. برای تجربه بهترین خرید تاسیسات ساختمان با دماپویا همراه باشید.

نکات مهم خرید بوستر پمپ آتشنشانی و آبرسانی

بوستر پمپ از بهم متصل شدن چند موتور پمپ بطور موازی تولید می شود و توسط یک خط آب تغذیه می شوند و در استادیوم های ورزشی، ساختمان های اداری، بیمارستان ها، مصارف کشاورزی و همچنین در سیستم اطفای حریق آتش نشانی برای تامین همزمان فشار هد (ارتفاع) و دبی (حجم آبدهی) بالا مورد استفاده قرار می گیرد. بطور کلی در مجتمع ها و پروژه هایی که یک پمپ آب قادر به افزایش فشار آب مصرفی مورد نیاز نیست، بوستر آبرسانی کاربرد دارد. نحوه عملکرد و مشخصات فنی دستگاه، اعتبار برند، کیفیت محصول، خدمات پس از فروش و گارانتی از نکات مهمی هستند که هنگام خرید بوستر پمپ آتشنشانی و آبرسانی باید مورد بررسی قرار گیرد.

بوستر پمپ چیست و چگونه کار می کند

بالاتر در رابطه با بوستر پمپ چیست توضیحاتی دادیم. در واقع این دستگاه برای تامین فشار آب مورد نیاز مجتمع ها، کارخانجات و سیستم اطفای حریف آتشنشانی کاربرد دارند و بویژه در مصارف خانگی (در حجم بالا) و در مصارف صنعتی که دارای مشکلات نوسان آب هستند مورد استفاده قرار می گیرند. یک کنترلر یا برد الکتریکی کارکرد پمپ های بوستر را کنترل کرده و این کنترلر برای میزان دبی و هد که از دستگاه خارج می شود و خاموش و روشن شدن هر پمپ فرمان صادر می کند. این دستگاه ها در دو نوع دور ثابت و دور متغیر توسط برندهای مختلفی نظیر لئو، ابارا، پنتاکس و شیمجه تولید می شوند و بهمراه گارانتی در بازار موجودند.

بوستر پمپ دور متغیر عموما بمنظور تامین فشار آب در مکان هایی که نمی توان دبی مورد نیاز ساختمان را مدیریت کرد کاربرد دارد و عموما در مجتمع ها و ساختمان های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. چرا که در مجتمع ها میزان حجم آب مورد نیاز واحد ها و زمان استفاده آنها قابل پیش بینی و مدیریت نمی باشد. از مدل های دور ثابت نیز برای مصارفی که میزان حجم آب مورد مصرف، از پیش قابل مدیریت و کنترل است استفاده می شود و در کارخانجات، آتشنشانی و باران های مصنوعی در مزارع کاربرد دارند. در نتیجه بهنگام خرید بوستر پمپ باید نوع کاربری را در نظر گرفت و انتخاب مناسبی انجام داد.

این تجهیزات از کنار هم قرار گرفتن اجزای مختلفی ساخته شده اند که شامل کلکتور مکش و دهش، تابلوی برق و کنترل، سوییچ فشار، انتقال دهنده فشار، مانومتر، اتصالات تبدیل و فلنج ها و شاسی می باشد. همانطور که اشاره شد بوستر پمپ با توجه کاربرد در انواع بوستر پمپ آبرسانی و بوستر پمپ آتش نشانی و اطفاء حریق تولید و عرضه می شود. لازم به ذکر است که انواع ظرفیت ها و مدل ها بهمراه مشخصات فنی و قیمت در وبسایت دما پویا موجود بوده و همچنین برای مشاوره بیشتر می توانید با کارشناسان مجرب ما تماس حاصل نمایید.

انواع بوستر پمپ

همانطور که بالاتر اشاره شد، انواع بوستر پمپ با دور متغیر و دور ثابت برای مصارف خانگی، صنعتی، هتل ها، بیمارستان ها، کشاورزی، فرودگاه و سیستم اطفاء حریق مورد استفاده قرار می گیرد. تفاوت این نوع تجهیزات آبرسانی در کارکرد و ساختار موتور آنهاست. از آنجاییکه این نوع تجهیزات با دور ثابت بیشتر در سیستم اطفاء حریق برای تامین فشار آب مورد نیاز برای خاموش کردن حریق مورد استفاده قرار می گیرند، مدل دور ثابت را بیشتر با عنوان بوستر پمپ آتش نشانی می شناسند. استفاده از این دستگاه ها در مصارف خانگی نیز بسیار کاربرد دارد. در ادامه به بررسی جزئیات هر یک از مدل ها پرداخته ایم. 

بوستر پمپ آتش نشانی

بوستر پمپ های آتش نشانی به صورت دور ثابت طراحی و ساخته می شوند. نحوه عملکرد این سیستم ها به این صورت است که از چندین الکتروپمپ تهیه شده اند که مقدار دبی توسط پرشرسوئیچ ها تعیین می گردد. زمانیکه تغییری در شبکه آب مصرفی وجود نداشته باشد، و فشار آب مصرفی تغییری نکند، الکتروپمپ های بوستر پمپ از مدار خارج شده و خاموش می شوند. اما زمانیکه مصرف آب ساختمان بیشتر شود و فشار افت پیدا کند، برای متعادل نگهداشتن فشار، اولین الکتروپمپ وارد عمل شده و شروع به کار می کند. به ترتیب با تغییر فشار آب الکتروپمپ ها به همین روال وارد مدار شده و فشار را به بالاترین حد رسانده و فشار را بالا نگه می دارند. به این ترتیب فشار مورد نیاز توسط پرشرسوئیچ ها در حد ثابت و متعادل نگه داشته می شود.

بوستر اتش نشانی

بوستر پمپ آبرسانی

بوستر پمپ های آبرسانی از نوع دور متغییر است و در سیستم پمپاژ آن دائما یک یا چند الکتروپمپ آب را پمپاژ کرده و دائما مقدار مشخصی آب به لوله ها می فرستد. در واقع در ساختمان ها و آپارتمان های بلند که در طبقات آخر با افت فشار مواجه هستند، از بوسترهای دور متغییر استفاه می نمایند. همانطور که بالاتر اشاره شد، این تجهیزات از یک یا چندین پمپ آب تولید شده که می تواند بر اساس میزان فشار آب مصرفی، مقدار آب با فشار و دبی مناسب را تامین کرده و در زمان مصرف آب فشار را در حد ثابت نگه دارد.

بوستر های آبرسانی دور متغییر به تابلو برق و جعبه فرمان متصل شده و میزان فشار آب مصرفی مورد نیاز در جعبه کنترل تعیین می گردد. این مدل بوستر پمپ آتشنشانی و آبرسانی در مجتمع های مسکونی با تعداد واحدهای زیاد، فرودگاه ها، بیمارستان و ساختمان های اداری و تجاری بزرگ به منظور حفظ تعادل فشار آب مورد استفاده قرار می گیرد. برای آگاهی از قیمت بوستر پمپ آبرسانی و آتشنشانی در ظرفیت های متنوع با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

بوستر پمپ ابرسانی

روش محاسبه ظرفیت بوستر پمپ

برای خرید تجهیزات آبرسانی ابتدا باید ظرفیت مورد نیاز را بررسی کرد و مدل مناسب را خریداری نمود. برای محاسبه ظرفیت بوستر پمپ نیز مانند دیگر انواع پمپ، میزان هد (ارتفاع) و دبی (حجم ) آب عبوری از مدار دستگاه را اندازه گیری می کنند. در نصب بوستر ها ساختمان زون بندی شده و هر پمپ موجود در مدار، برای آبرسانی به یک بخش فعال می شود و خاموش یا روشن شدن آنها توسط یک تابلو برق کنترل می شود. برای محاسبه دبی مورد نیاز باید تعداد واحد ها را محاسبه کرده و افت فشار کل سیستم آبرسانی را از آن کم کرد. برای محاسبه منبع نصب شده در کنار این تجهیزات آبرسانی نیز باید تعداد زون های تحت پوشش را در نظر گرفت. شما مخاطبین گرامی می توانید برای مشاوره رایگان در این مورد با کارشناسان دماپویا تماس حاصل فرمایید.

طریقه نصب بوستر پمپ

برای نصب دستگاه، باید ابتدا ساختمان را زون بندی کرده و متناسب با آنها تعداد پمپ هایی که در مدار قرار می گیرند را مشخص نمود. سپس باید تابلوی برق را در کنار آن نصب نمود و از پمپ ها به تابلو برق سیم کشی انجام داد. برای ذخیره آب و جلوگیری از خاموش و شدن مداوم پمپ ها، در کنار آنها از منبع ذخیره آب استفاده می شود که عموما این منبع ها از نوع دیافراگمی هستند. نصب این مخزن ها در کنار تجهیزات آبرسانی همچنین مانع استهلاک دستگاه می گردد و در مواقعی که آب دچار قطعی یا نوسان می شود، مقداری آب برای تامین حجم آب مورد نیاز، در دستگاه مقداری آب وجود دارد. 

اجزای مهم تشکیل دهنده بوستر پمپ

همانطور که اشاره شد در این سیستم از چندین پمپ آب استفاده شده که نحوه ی عملکرد آن به این صورت است که اولین پمپ شروع بکار کرده و آب مصرفی با فشار مناسب را وارد لوله ها می کند. در صورت نیاز پمپ دوم و همین روند به ترتیب باقی پمپ ها وارد مدار می شوند تا فشار مورد نیاز لوله های ساختمان را تامین کنند. زمانیکه فشار و دبی آب لوله ها به مقدار مطلوب برسد پمپ های اضافی از مدار خارج شده و با توجه به نیاز یک یا چند پمپ روشن می ماند.

زمانیکه مصرف آب صفر شود و آب با فشار مناسب در لوله ها باشد، پمپ های سیستم خاموش شده و به این ترتیب در مصرف انرژی صرفه جویی می شود. بعد از استفاده از آب و افت فشار لوله ها بوستر دومرتبه روشن شده و پمپ ها وارد مدار می شوند. بنابراین پمپ های بوستر  با توجه به نیاز ساختمان از مدار خارج شده و یا به مدار وارد می شود. در ادامه اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ و ویژگی های هریک را مورد بررسی قرار داده ایم.

اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ

الکتروموتور و پمپ

بطور کلی در پمپ ها انرژی مورد نیاز مدار از طریق الکتروموتور تامین می گردد و در واقع این اجزا در بوستر پمپ ها به عنوان محرک پمپ شناخته شده و در دو نوع تکفاز و سه فاز تولید می شوند. به طور معمول الکتروموتورهای مورد استفاده در بوستر پمپ ها دارای 1450 یا 2900 دور در دقیقه هستند و با توجه به زمینه کاربری انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرند. در بوستر پمپ های با تعداد پمپ های زیاد از دو یا چند الکتروموتور استفاده می شود. وظیفه ی پمپ در سیستم بوستر پمپ نیز به جریان درآوردن آب در مدار دستگاه با فشار مناسب است. در واقع میتوان گفت پمپ ها عامل افزایش هد و دبی آب عبوری از مدار هستند که در این تجهیزات از الکتروپمپ سانتریفیوژ از نوع طبقاتی و یا تک پروانه استفاده می شود.

کلکتور مکش و دهش

از دیگر اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ ها می توان به کلکتورهای دهش و مکش آن اشاره داشت. آب و سیال ورودی به مدار از طریق کلکتورهای مکش وارد سیستم می شود، این قسمت توسط اتصالات و شیرآلات به خروجی مخزن متصل شده و خود شامل شیر فلکه، صافی، لرزه گیر و فلنج می باشد. این اتصالات نیز در نهایت به کلکتورهای دهش متصل می گردند. آب بعد از عبور از قسمت ورودی و کلکتورهای مکش با عبور از پروانه و افزایش فشار به سمت خروجی یا همان کلکتورهای دهش هدایت می شود. به دلیل تماس مستقیم آب شرب با این اجزا لازم است که جنس آنها گالوانیزه بهداشتی باشد.

تابلو برق و کنترل

از دیگر اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ می توان به تابلوی برق و کنترل آن اشاره کرد که برای تامین برق مورد نیاز مدار مورد استفاده قرار می گیرند. این قطعه در بوستر نیز وظیفه ی پخش و کنترل انرژی و هماهنگی سیستم مکانیکی و الکتریکی دستگاه را به عهده دارد. لازم است سطح ایمنی تابلو برق استاندارد و تایید شده باشد. این اجزا در بوسترپمپ ها سیستم را در برابر نوسانات برق، تغییر دور و نوبت عملکرد پمپ ها محافظت می کنند. همچنین کنترل PLC فشار و دبی موردنیاز سیستم را تامین می کند و استهلاک را در مدار به کمترین حد می رساند.

مخزن دیافراگمی

از دیگر اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ می توان به مخزن دیافراگمی اشاره داشت. منبع تحت فشار با ذخیره و نگهداشتن آب درون محفظه از خاموش و روشن شدن مکرر پمپ ها مانع بعمل آورده، که در این صورت سبب افزایش دوام و کاهش استهلاک در این سیستم ها می شود، همچنین در صورت وجود منبع تحت فشار میزان فشار آب مصرفی مدار در حالت تعادل نگهداشته می شود. اهمیت استفاده از مخزن دیافراگمی در این سیستم ها به این دلیل است که به دلیل خاصیت ارتجاعی مخزن، میزان ذخیره آب با توجه به نیاز مصرفی ساختمان کم و یا زیاد می گردد.

پرشر سوئیچ و ترانسمیتر

از اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ می توان به پرشرسوئیچ یا مانومتر آن اشاره داشت. وظیفه ی پرشرسوئیچ در مدار این است که فشار ورودی و خروجی سیال را کنترل کرده و میزان فشار هر یک از پمپ ها را به کاربر یا کنترلر اطلاع دهد. به طور عمده در بوستر پمپ های دور ثابت برای کنترل حداقل و حداکثر فشار مدار از پرشرسوئیچ استفاده می شود. در واقع این قطعه محدوده فشار مجاز کاری در بوسترپمپ ها را به عهده دارد. در بوسترپمپ های دور ثابت نیز برای کنترل میزان فشار از پرشر ترانسمیتر استفاده شده است.

شاسی

از دیگر اجزای تشکیل دهنده بوستر پمپ می توان به شاسی آن اشاره داشت. تمامی اجزا و قطعات اصلی و مهم این سیستم لازم است که روی یک صفحه یا شاسی تعبیه شوند. به همین منظور از یک شاسی با دوام و استحکام بالا، و یکپارچه مورد استفاده قرار می گیرد. تمامی اجزا از جمله پمپ آب هاف تابلوی برق، الکتروموتور، لوله و اتصالات همگی روی یک شاسی محکم تعبیه شده که حمل و جابه جای سیستم را راحتتر کرده و از ارتعاش آن جلوگیری می کند.

ویدیو معرفی بوستر پمپ ها

7 محصول وجود دارد.

بوستر پمپ لیو

بوستر پمپ آتش نشانی و آبرسانی
بوستر پمپ لئو
تماس بگیرید

بوستر پمپ داب

بوستر پمپ آتش نشانی و آبرسانی
بوستر پمپ داب
تماس بگیرید