بهترین قیمت خرید انواع پمپ و تجهیزات آبرسانی

پمپ و تجهیزات آبرسانی

برای آنکه بدانیم پمپ چیست و با کاربرد گسترده آن آشنا شویم، ابتدا باید به توضیحاتی درباره آن و همچنین بررسی کارکرد دستگاه بپردازیم. به طور کلی پمپ از سری تجهیزات آبرسانی است که انرژی مکانیکی را به سیال وارد می کند و عمدتا وظیفه انتقال آب و افزایش فشار آن را برعهده داشته و در مصارف گوناگونی کاربرد دارد. برای آگاهی از مشخصات فنی و کارکرد انواع پمپ ایرانی و خارجی و تجربه یک انتخاب و خرید مناسب، با دماپویا همراه باشید.

توضیحاتی در مورد خرید پمپ و تجهیزات آبرسانی

انتقال سیال، افزایش فشار مایع، جلوگیری از افت فشار و به طور کلی به گردش درآوردن سیال از کارکردهای اصلی پمپ به شمار می رود. نوع کاربرد، میزان دبی (حجم عبور سیال)، میزان هد (ارتفاع)، توان مصرفی (قدرت وارده از موتور به سیال)، توان خروجی و راندمان دستگاه در انتخاب و خرید پمپ مناسب، باید مورد بررسی قرار گیرند. از این دستگاه ها برای انتقال و یا جابجایی سیال از یک نقطه به نقطه دیگر در یک سیستم لوله کشی و یا هیدرولیک استفاده می شود و دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام کاربرد خاصی دارند.

از تجهیزات آبرسانی میتوان در زمینه های مختلف به منظور افزایش حجم آبدهی و فشار سیال به منظور جابه جایی از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده کرد. همچنین در هنگام خرید لازم است که نوع سیال (آب، لجن، روغن و ...) را در نظر داشت چرا که هر یک از مدل ها قابلیت پمپاژ و جابه جایی یک ماده ی مخصوص را دارند. این تجهیزات در ابعاد و ظرفیت های متفاوتی با کاربردهای گسترده تولید می شوند و در تجهیزات سرمایشی و گرمایشی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. به طور مثال مدل های سیرکولاتور در سیستم های گرمایشی از قبیل پکیج دیواری و زمینی کاربرد دارند. برای آگاهی از مشخصات فنی و قیمت پمپ در مدل ها و ظرفیت های مختلف می توانید به وبسایت دماپویا مراجعه کرده و یا با کارشناسان مجرب ما تماس حاصل نمایید.

فاکتورهای موثر در قیمت پمپ

پمپ از دو قسمت موتور و پروانه تشکیل شده است. پروانه با میله ی شفت به موتور متصل شده و با حرکت الکتروموتور به چرخش در می آید. در واقع انرژی مکانیکی الکتروموتور به پروانه منتقل شده و پروانه انرژی مکانیکی را به سیال وارد می کند. طی این فرایند انرژی به سیال وارد شده و با شتاب از بدنه دستگاه خارج می شود. قدرت موتور، توان جابجایی سیال، هد و دبی و توان مصرفی و خروجی دستگاه از فاکتورهای موثر در قیمت پمپ محسوب می شوند. بدیهی است که این تجهیزات در ظرفیت های مختلف با قدرت موتور متفاوت برای کاربردهای متنوع ساخته می شوند و علاوه بر آن نوع پمپ و ظرفیت دستگاه، نوع پروانه، جنس بدنه، کیفیت قطعات، در دسترس بودن لوازم جانبی، اعتبار برند و گارانتی روی قیمت موثر هستند.

کاربرد انواع پمپ

انواع پمپ در موارد خانگی، صنعتی، کشاورزی، آتش نشانی، حوضچه های پرورش ماهی، چاه آب و غیره کاربرد داشته و عملکرد آنها در هر مورد متفاوت است. به همین دلیل این دستگاه در انواع متنوع، با کارکردهای مختلف تولید می شود. در سیستم های اتفاء حریق از بوسترهای چندپروانه، در سیستم های گرمایشی و موتورخانه ها برای به گردش درآوردن آبگرم در ساختمان از مدل های سیرکولاتور و در حوضچه ها و استخر های پرورش ماهی از مدل های شناور استفاده می شود که جلوتر درباره هرکدام صحبت خواهیم کرد.

از لحاظ ساختاری پمپ ها به دو دسته تقسیم می شوند:

  • دینامیکی
  • جابجایی مثبت

نوع دینامیکی بطور مداوم و دائمی کار کرده و مایع را بی وقفه پمپاژ می کند و دارای دو نوع خطی و سانتریفیوژی می باشد که مدل سانتریفیوژی آنها به شکل گریز از مرکز آب را با سرعت به سمت لوله ها می فرستد. به همین دلیل از آنها در سیستم های گرمایشی منازل برای انتقال آب به سمت واحد ها برای تامین آب گرم شوفاژ ها، کویل ها و دیگر موارد مصرفی استفاده می شود. در تولید برق، صنایع پتروشیمی، ایجاد جریان آب در آتش نشانی ها، در کارواش ها و در سیستم های تهویه فشار، بخار و هوا نیز از مدل سانتریفیوژی استفاده می شود. در پمپ های خطی حرکت آب مستقیم بوده و به همین دلیل بیشتر در مصارف کشاورزی و آبرسانی از رودخانه به زمین کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. درکل مدل دینامیکی به دلیل بی وقفه کار کردن بیشتر کاربرد دارند.

نوع جابجایی مثبت کارکرد آن در جابجایی سیال به طور دوره ای بوده و زمانیکه فشار سیال کم می شود کار کرده و فشار سیال را افزایش می دهد. این دستگاه باعث می شود سیال با فشار ثابت حرکت کند، اما به دلیل دوره ای و غیرمداوم کار کردن کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. از این مدل بیشتر برای انتقال مایعات بسیار غلیظ و لزج مانند لجن و رسوبات و روغن استفاده می شود و در دو نوع روتاری و رفت و برگشت تولید می گردد. در نوع روتاری دستگاه با ایجاد خلاء سیال غلیظ مانند روغن را پمپاژ می کند و در نوع رفت و برگشت پمپاژ سیال توسط حرکت پیستون انجام می شود. 

انواع پمپ و تجهیزات آبرسانی

همانطور که بالاتر اشاره شد کاربرد تجهیزات آبرسانی بسیار گسترده است و در مدل های متنوعی با کارکردهای متفاوت و به منظور جابجایی سیالات تولید می شوند. این تجهیزات از لحاظ کاربرد در انواع پمپ خانگی، سیرکولاتور، طبقاتی، کف کش، لجن کش، شناور، بوستر، منبع تحت فشار ساخته شده و در بازار عرضه می شوند که در ادامه مقاله به بررسی انواع پمپ آب بهمراه مشخصات فنی و تصویر پرداخته ایم.

پمپ خانگی

در سیستم آبرسانی شهری و در ساختمان های چند طبقه مشکلات افت فشار برای بسیار از افراد چالش برانگیز است. به همین دلیل در مصارف خانگی برای افزایش فشار آب بین طبقات از پمپ آب خانگی استفاده می شود که اغلب در مدل های تک فاز تولید می شوند. عموما پمپ های پرکاربرد در مصارف خانگی مدل های دینامیکی هستند که یک سره کار کرده و در مسیر لوله های آبرسانی بین طبقات مورد استفاده قرار گرفته و با آبرسانی یکسان و یکدست به واحدها آسایش ساکنین را فراهم می کنند.

برای انتخاب و خرید پمپ در مصارف خانگی باید به متراژ ساختمان و تعداد طبقات و تعداد واحدها توجه داشت. این دستگاه با توجه به نیاز مشتری از لحاظ موقعیت نصب و ساختار و شرایط محیط، در انواع بشقابی، محیطی، خودمکش، جتی، تک پروانه و دو پروانه طراحی و ساخته می شود. این سری از تجهیزات توسط برند های معتبر مانند لیو، مورگن ، فارمو، ارس، داب، پنتاکس،دیزل ساز، ابارا، نفیس فلو، گراندفوس، سایر و لوارا تولید و عرضه می شوند.

پمپ خانگی

پمپ سیرکولاتور

برای به گردش در آوردن سیال داغ از پمپ سیرکولاتور استفاده می شود که به دلیل کاربرد آن در سیستم های گرمایشی مرکزی مانند موتورخانه ها، به آن پمپ شوفاژ نیز گفته می شود. این مدل در مسیر لوله های موتورخانه به طبقات نصب شده و آبگرم را به شیوه گریز از مرکز به داخل لوله ها، برای تامین آب داغ مورد نیاز شوفاژ و کویل و دیگر موارد استفاده، می فرستد. آن ها همچنین در مسیر برگشت آب گرم مصرفی جهت به گردش درآوردن آب در لوله های مخزن آب گرم، استخر، پمپاژ سیالات شیمیایی و سیستم شستشوی صنعتی با آب داغ نصب می شوند.

الکتروموتور مدل های سیرکولاتور دارای ترموگارد هستند و همین امر موجب شده در برابر افزایش دما و پمپاژ سیالات داغ مقاوم بوده و با افزایش دما از کار نمی افتند. از دیگر ویژگی های این پمپ می توان به کارایی بالا، عدم نیاز به روغن کاری، طول عمر بالا و استهلاک پایین نام برد. پمپ سیرکولاتور با توجه به نیاز مشتری از لحاظ موقعیت نصب، ساختار، شرایط محیط و متراژ ساختمان در انواع مدل های خطی، سه دور، چهار دور توسط برند های معتبر تولید و عرضه می شود.

پمپ سیرکولاتور

پمپ طبقاتی

پمپ طبقاتی از مدل های سانتریفیوژی است و به نوعی طراحی شده که در آن سیال توسط پروانه های چندگانه که بطور متوالی کنار هم قرار گرفته اند، منتقل می گردد و به همین دلیل به آن پمپ چند پروانه یا فشار قوی نیز گفته می شود. این نوع دستگاه در دو مدل عمودی و افقی طراحی و تولید شده و کارکرد آنها به این صورت است که فشار سیال با رد شدن از یک پروانه و دیفیوزر پروانه افزایش یافته و به سمت پروانه دیگر می رود. فشار سیال با رد شدن از پروانه ها افزایش یافته و با سرعت به سمت خروجی دستگاه هدایت می شود.

مدل های عمودی کم حجم بوده و فضای کمتری نسبت به مدل افقی اشغال می کنند و در مکان هایی که محدودیت فضا وجود دارد پرکاربردترند. به طور عمده جنس بدنه آنها از چدن یا استیل ساخته شده و به همین دلیل از مقاومت بالایی در برابر پوسیدگی و زنگ زدگی برخوردارند.

این مدل از پمپ ها به منظور انتقال سیالات در مصارف صنعتی که نیاز به فشار بالا برای جابجایی سیال را دارند مورد استفاده قرار می گیرند و برای تغذیه دیگ بخار، بویلر ها در کارخانجات صنعتی و مواد غذایی، آب شیرین کن، آب تصفیه کن، تصفیه خانه ها، آب و فاضلاب و برج ها مورد استفاده قرار می گیرند. 

پمپ طبقاتی

پمپ کف کش

پمپ کف کش از نوع مستغرق سانتریفیوژ است که در انواع سه فاز و تک فاز تولید می شود. از این نوع دستگاه به منظور جابه جایی و پمپاژ سیال تمیز مورد استفاده قرار گرفته و به همین دلیل از آنها برای تخلیه آب انبار و پساب، پمپاژ مایعات تانکرها، آب مزارع، مایع بدون ناخالصی، مکش فاضلاب با قطعات ریز مانند حوض و حمام به جز تخلیه فاضلاب انسانی و پمپاژ آب گل آلود بهره می برند.

این سری از تجهیزات آبرسانی به نوعی طراحی شده که قابلیت غوطه وری کامل درون سیال را دارند و کارکردن آنها بصورت خشک و بدون مستغرق بودن در سیال موجب آسیب و سوختن دستگاه می شود. به دلیل قرار گرفتن در مایع به مدت طولانی مجهز به محافظ IP68 می باشند، به این ترتیب از آسیب پذیری سیم پیچی و الکتروموتور مانع بعمل می آید. از مزیت های پمپ های کف کش می توان به ظرفیت بالای آن و هزینه تعمیر و نگهداری پایین آن اشاره کرد.

پمپ کف کش نیز با توجه به نیاز مشتری از لحاظ موقعیت نصب و ساختار و شرایط محیط در انواع معمولی و شناور دار توسط برند های معتبر تولید و عرضه گردیده و لازم به ذکر است که تمام این برندها با گارانتی اصلی و قیمت پمپ کف کش در وبسایت دماپویا موجود می باشند.

پمپ کف کش

پمپ لجن کش

این سری از تجهیزات در دسته مستغرق (شناور) قرار گرفته و کارکرد آنها شبیه به مدل کف کش است با این تفاوت که پمپ لجن کش قابلیت پمپاژ سیالات حاوی ذرات جامد و املاح و فیبر را دارد. این نوع دستگاه در مدل های تک فاز و سه فاز تولید شده و دور موتور آنها عموما بین 900 تا 3000 دور در دقیقه است. لازم به ذکر است که هر چه سیال غلیظ تر باشد دستگاه با دور موتور پایین تر کار می کند. این مدل پمپ به نوعی طراحی شده که در آب های آلوده بیشترین کارایی را داشته و در چاه آب، آبیاری زمین های زراعی و باغی، انتقال و تخلیه فاضلاب های صنعتی و خانگی کاربرد دارد. آنها همچنین قابلیت انتقال لجن از پایین ترین سطح چاه را داشته و از قدرت آبدهی بالایی برخوردارند.

جنس بدنه و پروانه از بهترین نوع آلیاژ استیل، چدن و برنز تولید شده به طوریکه با قرار گرفتن طولانی مدت درون آب و دیگر سیالات مقاوم بوده و دچار زنگ زدگی و پوسیدگی نمی شود. این محصول با توجه به نیاز مشتری از لحاظ موقعیت نصب و ساختار و شرایط محیط در انواع ساده و فلوتر دار ( قطع کن برقی ) تولید و عرضه می گردد . شما مشتری گرامی می توانید برای خرید پمپ لجن کش در مدل ها و برندهای مختلف به وبسایت دماپویا مراجعه کرده و یا با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

پمپ لجن کش

پمپ شناور

پمپ شناور نیز در دسته مدل های سانتریفیوژ قرار داشته و با نام های دیگری از جمله پمپ چاه عمیق یا آبیاری شناخته می شود. این نوع دستگاه نیز در مدل های تک فاز و سه فاز، به صورت یکپارچه یا دو تکه تولید شده و موتور در قسمت پایین آنها تعبیه می گردد تا بوسیله آب خنک شود. از ویژگی های این دستگاه می توان به میزان آبدهی بالاتر اشاره داشت.

از این پمپ در مصارف کشاورزی، صنعتی، حوضچه های پرورش ماهی، شستشوی صنعتی استفاده می شود و صرفنظر از برند و نوع آنها معمولا مدل های موجود قابلیت استفاده تا عمق بیش از 90 متر را دارند. پمپ های شناور به صورت عمودی و افقی بسته به شرایط و موقعیت استفاده، نصب و اجرا می گردند و از نظر نوع طراحی و ساختمان داخلی شامل پمپ شناور توربینی ، شناور جریان محوری و شناور شفت غلافی دسته بندی می شوند.

پمپ شناور

بوستر پمپ

بوستر پمپ از کنار هم قرار گرفتن چند موتور پمپ به شکل موازی ساخته می شود. در برج های مسکونی با تحداد خانه های زیاد که فشار آب در لوله های هر طبقه و هر واحد متفاوت بوده و ممکن است فشار آب درون لوله ها کم و زیاد شود، از نوع بوستر برای کنترل فشار آب بین واحدها استفاده می شود. بطور کلی این سری از تجهیزات آبرسانی که از نوع سانتریفیوژی هستند، برای ثابت نگه داشتن سطح فشار آب در شبکه های آب شهری، مصارف درون ساختمانی، ایجاد فشار لازم برای مصرف آب در آتش نشانی ها، آبیاری پارک ها و فضای سبز در شهر ها، ساختمانها، پاساژها، بیمارستان ها ، فرودگاهها و مراکز صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

کارکرد بوستر آب به این ترتیب است که زمانیکه فشار آب شبکه کاهش یابد، یکی از پمپ ها شروع به کار کردن می کند و در صورتیکه دستگاه قادر به تامین فشار کافی نباشد، پمپ های دیگر به کار افتاده و وارد مدار می شوند. هریک از موتورها توسط سیستم مرکزی کنترل می شوند و به همین دلیل میتوان خروجی آب را به خوبی کنترل و مدیریت نمود. بدیهی است که قیمت پمپ بوستر به تعداد موتورهای مدار و ظرفیت دستگاه بستگی دارد.

بوستر پمپ

منبع تحت فشار

منبع تحت فشار که به آن مخزن تحت فشار بسته نیز می گویند از دیگر تجهیزات آبرسانی به شمار می آید. این منبع از پوسته، تيوب و فلنج تهیه شده و در ظرفیت های متفاوت با حجم ذخیره متنوع توسط شرکت های مختلف تولید و به بازار عرضه می گردد. جنس منبع تحت فشار به طور عمده از جنس پلی اتیلن، ورق گالوانیزه و در برخی موارد استیل تهیه می شود. کاربرد عمده ی مخزن تحت فشار در خصوص ذخیره و نگهداری آب شرب بهداشتی می باشد. با ذخیره آب درون منبع تحت فشار تعداد دفعات خاموش و روشن شدن پمپ کاهش یافته و به همین دلیل می توان گفت تاثیر بسزایی در افزایش عمر دستگاه دارد.

هرچه حجم مخزن تحت فشار کوچکتر باشد از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر خواهد بود ولی تعداد دفعات خاموش و روشن شدن پمپ بیشتر خواهد شد لذا معمولا حجم این مخازن طوری انتخاب می شود که تعداد دفعات خاموش و روشن شدن آن بیش از یک مرتبه در هر 15 تا 30 دقیقه نباشد. استفاده از مخزن در صنعت و تاسیسات ساختمان به خصوص در آپارتمان های مرتفع با تعداد طبقات بالا که با کمبود آب مواجه هستند، کاربرد دارند.

منبع تحت فشار

تصفیه آب

با توجه به املاح و ریز ذرات آب شرب شهری، استفاده از دستگاه تصفیه آب برای هر خانواده امری ضروری تلقی می شود. این دستگاه با استفاده از فیلترهای چند لایه مواد معلق در آب را گرفته و آبی زلال و بهداشتی برای استفاده افراد فراهم می کند. دستگاه تصفیه آب در مدل های مختلف زیرسینکی، رومیزی و سرشیری تولید می شود و بدیهی است که قیمت این دستگاه به مدل آن بستگی دارد.

نحوه کارکرد تصفیه آب به این صورت است که از طریق شیر ورودی، آب شرب شهری وارد دستگاه شده و با عبور از لایه های فیلتر که به طور عمده به شکل رُل تعبیه می شوند، ناخالصی های آب درون بافت فیلتر گرفته می شود و آب عاری از هر گونه آلودگی می گردد. جنس فیلترهای بکار رفته در این سری از تجهیزات آبرسانی از اهیمت ویژه ای برخوردار است و معمولا آنها در انواع 3 فیلتره تا 8 فیلتره تولید می شوند.

در صورتیکه آب شرب منطقه شما ناخالصی زیاد داشته باشد، می توانید از نوع 7 یا 8 فیلتره با توجه به میزان آلودگی آب شربتان، استفاده کنید. چنانچه سطح کیفیت آب شرب منطقه تان آنقدر بد نیست، نوع 3 فیلتره برای شما می تواند کافی باشد. لازم به توضیح است که تعداد فیلتر به تنهایی گزینه قابل اتکایی برای خرید به شمار نمی رود، زیرا ممکن است یک برند خوب با پنج فیلتر بهتر از یک برند غیرمعتبر با هشت فیلتر عملیات تصفیه را انجام دهد.

تصفیه آب

آشنایی با پمپ (ویدیو)

693 محصول وجود دارد.