انواع پمپ سیرکولاتور | قیمت ، خرید و مشخصات فنی

پمپ سیرکولاتور

در این متن می توانید نکات مهم انتخاب و مشخصات خرید انواع پمپ سیرکولاتور را مطالعه کنید و همچنین با نحوه عملکرد و مدل های مختلف این سری از تجهیزات آبرسانی به همراه کاربرد آن ها آشنا شوید. در نوشتار زیر ویژگی های فنی و شرایط خرید آنلاین به همراه گارانتی را مورد بررسی قرار داده ایم که با در نظر داشتن این نکات می توانید سفارش دهید.

نحوه انتخاب و راهنمای خرید پمپ سیرکولاتور با گارانتی

پمپ سیرکولاتور از سری پمپ های سانتریفیوژ است که مواد سیال را درون یک سیکل بسته به چرخش در می آورد. این محصول عمدتا وظیفه گرداندن آب داغ در سیستم های حرارتی و برودتی را دارند و به عبارت ساده، انتقال آب گرم از دیگ موتور خانه، پکیج زمینی و دیواری به رادیاتورها یا سیستم گرمایش از کف را برعهده دارد. آنها نیز در موارد صنعتی مانند شستن و خنک نگه داشتن دستگاه ها، سیستم حرارتی مرکزی کارخانه و همچنین در چیلرها مورد استفاده قرار می گیرند.

این نوع پمپ ها از لحاظ قابلیت تغییر سرعت دورانی به سه نوع سیرکولاتورهای دور ثابت، سه سرعته و دورمتغیر هوشمند تقسیم می شوند که نوع دورثابت آن گلندار هستند و کنترلی روی سرعت موتور وجود ندارد. نوع سه سرعته میزان دبی پمپ نسبت به نیاز مصرفی قابل کنترل بوده و در صورتی که نیاز به پمپاژ کمتر باشد دور چرخش موتور پایین می آید. در نوع سوم مقدار فشار آب با توجه به مقدار مصرف قابل کنترل است و دور موتور بصورت هوشمند تغییر می کند. برای انتخاب و خرید پمپ سیرکولاتور با گارانتی معتبر با مصرف سوخت بهینیه، بهتر است ابتدا از مدل و کیفیت برند تولید کننده آگاهی پیدا کرد.

پمپ های سیرکولاتور کم صدا کار کرده و دور موتور آنها عموما بین 1500 تا 3000 دور است. پوسته حلزونی این دستگاه ها از چدن و استیل و پروانه آن ها از چدن، استیل و پلاستیک ساخته می شوند. به طور معمول پمپ سیرکوله در مدل های مختلف با ظرفیت آبدهی متنوع در برندهای مختلفی تولید می گردد. برای خرید پمپ سیرکولاتور، بهتر از برندهای مطرح و معتبر بازار انتخاب و خریداری نمایید تا کالای با گارانتی معتبر، خدمات پس از فروش و قیمت مقرون به صرفه تهیه کنید و خیالتان از بابت کیفیت محصول نیز راحت باشد.

پمپ سیرکولاتور چیست و چگونه کار می کند

کلمه سیرکوله به معنای چرخاندن یا گرداندن می باشد و این معنای ضمنی پاسخ واضحی برای سوال پمپ سیرکولاتور چیست و چگونه کار می کند، بشمار می رود. این دستگاه در واقع برای چرخاندن آب گرم یا سرد در لوله ها مورد استفاده قرار می گیرد و همانطور که بالاتر اشاره شد در کنار دیگ موتور خانه ها، سیستم های تهویه مطبوع مرکزی ساختمان ها و سیستم حرارتی مرکزی کارخانه ها نصب می شوند و توانایی به گردش درآوردن آب داغ تا دمای 130 درجه سانتی گراد را دارند. در هنگام خرید پمپ سیرکولاتور توجه داشته باشید که این محصول را به عنوان پمپ شوفاژ نیز می شناسند و کارکرد آن به این شکل است که آبگرم سیستم های حرارت مرکزی و یا آب سرد چیلر ها را پمپاژ کرده و درون لوله ها به گردش در می آورد.

قیمت پمپ سیرکولاتور وابسته به چه مواردی است

قدرت و دور موتور، مدل، برند تولید کننده و میزان هد و دبی در قیمت پمپ سیرکولاتور تاثیر بسزایی دارند. لازم به توضیح است که هد سرعت فشار آب و دبی توان پمپاژ دستگاه می باشد. الکترو موتور، پروانه، پوسته حلزونی و شفت از قطعات اصلی داخلی دستگاه هستند که کیفیت مطلوب این قطعات باعث عملکرد بهتر و افزایش طول عمر می شود. علاوه بر موارد گفته شده نوع آلیاژ بکار رفته در بدنه و پروانه در مقاومت محصول در برابر زنگ زدگی و خوردگی تاثیر بسزایی داشته و در قیمت آن نیز موثر است.

تنوع در مدل، سایز و برند تولید کننده این محصول ممکن است شما را در خرید دچار سردرگمی کند. ممکن است شما یک پمپ کوچک برای سیستم شوفاژ یا یک پمپ بزرگتر با قدرت دور موتور بالاتر برای تاسیسات کارخانه نیاز داشته باشید. با توجه به مورد استفاده و قدرت دور موتور قیمت متفاوت است. برای مشاهده مشخصات انواع مدل ها بهمراه تصویر می توانید به وبسایت دماپویا مراجعه کرده و برای خرید پمپ سیرکولاتور مناسب نیازتان با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

نحوه عملکرد پمپ سیرکولاتور

وظیفه جلوگیری از افت فشار آب و به گردش درآمدن سریع سیال به عهده پمپ بوده که در این بخش به نحوه عملکرد پمپ سیرکولاتور خواهیم پرداخت. این دستگاه از دو قسمت الکتروموتور و پروانه تشکیل شده که پروانه های داخل محصول آب را پرفشار به سمت دریچه تخلیه هل داده و به سمت سیستم حرارتی و برودتی می فرستد. استفاده از این محصول در تاسیسات ساختمانی باعث صرفه جویی در مصرف آب می شود. به این صورت که زمانیکه شیر آب گرم باز می شود، پمپ سریع آب را به سمت لوله ها می فرستد. در حالت عادی، با باز کردن شیر آب پکیج یا موتور خانه شروع به کار کرده و آب گرم از لوله ها به سمت شیر آب منتقل شده و در صورت بستن شیر آب در لوله ها مانده و سرد می شود. در صورت باز کردن دوباره شیر باید صبر کنیم تا آب سرد مانده در لوله ها تخلیه شده و آب گرم به شیر برسد.

کارکرد این محصول به این ترتیب است که آب از دهانه مکش وارد محفظه می شود، پروانه بواسطه شفت به حرکت در آمده و آب را به جلو هل می دهد. شفت میله ای است که پروانه روی آن سوار است، انرژی الکتریکی را از الکترو موتور گرفته و پروانه را به حرکت در می آورد. آب گرم بعد از گذشتن از پروانه با سرعت به سمت دریچه تخلیه منتقل می شود. پوسته ی دستگاه که پروانه و دهانه مکش و دریچه تخلیه در آن قرار دارند، حلزونی شکل بوده و عموما از جنس چدن ساخته می شوند.

ممکن است رسوباتی داخل پوسته ته نشین شوند که برای جلوگیری از افت هد و دبی دستگاه و کاهش راندمان، باید آن را رسوب گیری کرد. پمپ سیرکولاتور مکش منفی نداشته، مصرف انرژی‌ آن بهینه است و در رتبه ‌بندی مصرف در رده‌های A و B قرار می ‌گیرد. این محصول هزینه نصب و نگهداری کمی داشته و قیمت پمپ سیرکولاتور با توجه به کاربرد وسیع آن، مناسب است. در ادامه بیشتر به انواع قطعات بهمراه تصویر خواهیم پرداخت.

انواع پمپ سیرکولاتور

پمپ سیرکوله به نوعی طراحی شده که قابلیت پمپاژ در دماهای ۱۰- تا ۱۳۰ درجه سانتی‌گراد را دارد و به همین دلیل از پرکاربردترین ها در تاسیسات بشمار می رود. این محصول بیشتر کاربرد پمپاژ آب داغ داشته و به آن پمپ پکیج یا پمپ موتورخانه نیز گفته می شود. انواع پمپ سیرکولاتور جهت گردش آب گرم شوفاژ، پمپاژ آب گرم جهت تامین آب مصرفی کویل، پمپ برگشت آب گرم مصرفی جهت به گردش درآوردن آب در لوله های مخزن آب گرم، استخر، پمپاژ سیالات شیمیایی و سیستم شستشوی صنعتی با آب داغ به کار می روند که قدرت دور موتور آنها با توجه به مورد استفاده متفاوت است. به طور کلی پمپ های سیرکولاتور از لحاظ نصب در مدل خطی و زمینی تولید و عرضه می گردند که در ادامه به ویژگی های هریک اشاره خواهیم داشت.

پمپ سیرکولاتور خطی

در این نوع پمپ دهانه ورودی و خروجی در یک راستا، در زاویه 180 درجه، قرار دارند و به همین دلیل می توان آن ها را در مسیر لوله کشی نصب کرد. این محصول معمولا وزن کمی داشته و در مصارف خانگی با حجم پمپاژ کمتر کاربرد دارند. پمپ سیرکولاتور خطی در دو مدل کوپلینگ دار و اتاترم ساخته می شود. از برندهای مطرح و معتبر بازار می توان به پمپ گراندفوس اشاره داشت که در ظرفیت آبدهی متفاوت تولید و در بازار موجود می باشد.

پمپ سیرکولاتور خطی

پمپ سیرکولاتور زمینی

دهانه ورودی و خروجی در این نوع پمپ در زاویه 90 درجه بوده و دهانه ورودی معمولا رو به بالا قرار می گیرد. این پمپ دبی و هد بیشتری داشته و برای پمپاژ حجم بیشتر آب در مصارف صنعتی یا برج ها مورد استفاده قرار می گیرد. پمپ سیرکولاتور زمینی  به طور عمده از جنس چدن و پروانه آنها نیز از برنج و یا چدن تهیه می شود. این محصول توانایی کارکرد به صورت دائم را دارد. پمپ های سیرکولاتور زمینی دارای الکتروموتور سنگین هستند و بدیهی است که به علت وزن زیاد روی زمین قرار می گیرد.

پمپ سیرکولاتور زمینی

معرفی اجزای تشکیل دهنده پمپ سیرکولاتور

همانطور که گفته شد پمپ سیرکولاتور سیال آب مورد نیاز موارد گرمایشی و سرمایشی را در یک سیکل بسته به حرکت در آورده و وجه تمایز آن سیرکوله کردن (گرداندن) آب داغ برای مصارف حرارتی است. این محصول بواسطه الکتروموتور و پروانه آب را در مدار لوله کشی پمپاژ می کند. این قطعات شامل اجزایی از قبیل: الکتروموتور پمپ، یاتاقان، شفت، کاسه نمد، پروانه، کوپلینگ و سیستم روغن کاری هستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

الکتروموتور پمپ

الکتروموتور ها در دو نوع موتور آسنکرون و سنکرون تولید می شوند. سنکرون برای وسایل با سرعت ثابت در نظر گرفته شده اما آسنکرون میزان قدرت چرخش بالایی را از مصارف خانگی تا کارخانه دربرمی گیرد. الکتروموتور پمپ سیرکوله از نوع آسنکرون است و سیم پیچ استاتور آن در قدرت های کم به برق تک فاز و در قدرت های بالا به برق سه فاز متصل می گردد و به طور متداول با سرعتی در حدود 1450 یا 2900 دور در دقیقه می چرخند.

یاتاقان

هنگامی که اجزاء گرداننده و ثابت پمپ در حال کار کردن هستند، یاتاقان موقعیت اجزا ثابت و گرداننده را حفظ می کند. در پمپ سیرکوله یاتاقان شفت را هنگام چرخیدن در راستای صحیح خود حفظ می کند و به نوعی پایه شفت محسوب می گردد. روی آن همچنین یک سری شیار قرار دارد تا روغن در اطراف آن به خوبی به حرکت در آمده و بر اثر گرفتن بارهای شعاعی و محوری دچار اصطکاک نشود.

شفت

شفت میله ای است که جریان حرکتی را از الکتروموتور گرفته به پروانه انتقال می دهد. جنس آن از استیل بوده و به یاتاقان متصل است.

کاسه نمد

کاسه نمد یا سیل مکانیکی از نفوذ آب به داخل یاتاقان جلوگیری کرده و مانع ایجاد اخلال در کارکرد یاتاقان و دیگر بخش های موتور می شود.

پروانه

پس از به کار افتادن الکترو موتور، شفت به حرکت در آمده و پروانه را که روی آن سوار است می چرخاند. پروانه نیرو را از الکتروموتور به سیال انتقال داده و با فشار آب را به حرکت در می آورد.

کوپلینگ

در مدل های خطی انتقال حرکت از الکتروموتور به شفت و در نتیجه پروانه، بواسطه کوپلینگ های فنری انجام می شود. در مدل های زمینی معمولا یک کوپلینگ پلاستیکی این انتقال حرکتی را انجام می دهد.

سیستم روغن کاری

برای روان کار کردن اجزا و قطعات دستگاه باید آن را روغن کاری کرد. معمولا برای پمپ های آب داغ که در دمای بالا کار می کنند توصیه می شود که جای روغن، گریس کاری شوند. بدیهی است که عدم روغن کاری محصول کارکرد آن را با اخلال مواجه کرده و از طول عمر آن می کاهد.

ویدیو آشنایی با پمپ آب سیرکولاتور

265 محصول وجود دارد.