قیمت مشعل | مشخصات و خرید انواع مشعل

مشعل

برای تامین شعله دیگ موتورخانه و بویلر باید بدانیم مشعل چیست و نحوه کارکرد آن چگونه است. این وسیله حرارتی سوخت را در یک سیکل بسته ایمن به شعله تبدیل می کند و در ظرفیت حرارتی مختلف تولید شده و با انواع سوخت گاز، گازوئیل و مازوت کار می کند. برای انتخاب و خرید این وسیله حرارتی کاربردی در ادامه به انواع مدل، مشخصات فنی و برندهای با کیفیت با گارانتی اصلی پرداخته ایم. برای آگاهی از مشخصات هر مدل و قیمت مشعل می توانید از صفحات دیگر ما در وبسایت دماپویا بازدید نمایید.    

خرید مشعل و نکات مهم درباره انتخاب آن

مشعل دستگاهی است که با ترکیب معین از هوا و سوخت در یک محیط بسته ایمن، انرژی سوخت را به انرژی گرمایی تبدیل می کند. این وسیله یکی از پرکاربردترین تجهیزات در سیستم های گرمایشی به شمار رفته و برای تامین حرارت مورد نیاز بویلر کاربرد دارد و همانطور که اشاره شد با انواع سوخت گاز، گازوئیل و مازوت کار می کند. مراحل تشکیل شعله در این دستگاه به این صورت است که، ابتدا هوا و سوخت با فشار مناسب در اتاقک احتراق با هم ترکیب شده، سپس الکترودهای جرقه زن شروع به جرقه زدن کرده و شعله تشکیل می شود. بدیهی است که عملکرد قطعات دستگاه با توجه به نوع سوخت مصرفی متفاوت بوده و انتخاب مدل متناسب با نیاز مصرف کننده و سوخت در دسترس، از نکات مهم درباره خرید مشعل محسوب می شود.

بررسی اجزا و نحوه کارکرد مشعل

در بررسی اجزاء مشعل، ابتدا باید قطعات تشکیل دهنده آن را نام برد. از قطعه های اصلی این وسیله حرارتی می توان به بدنه، الکتروموتور، فن هوادهی، رله کنترل، شیر برقی، فیلتر، ترانس جرقه، شعله پخش کن، شعله پوش، دمپر تنظیم هوا و الکترود جرقه زن اشاره کرد که در مدل های گازی لوله گاز و پرشر سوئیچ گاز بعد از روشن شدن، گاز را به داخل دستگاه هدایت می کنند اما در مدل های گازوئیلی یک پمپ گازوئیل در کنار بدنه تعبیه شده که سوخت مایع را توسط نازل گازوئیل (ژیگلور) به اتاقک احتراق اسپری می کند. در مدل های با ابعاد کوچک دمپر بصورت دستی کار می کند.

نحوه کارکرد مشعل به این صورت است که الکتروموتور بعد از روشن شدن دستگاه، به کار افتاده و پروانه و فن هوادهی را به چرخش در می آورد. هوا از فن وارد اتاقک احتراق شده و سپس سوخت (گاز، گازوئیل یا مازوت) از طریق شیربرقی گاز یا ژیگلور اسپری کننده گازوئیل به داخل اتاقک احتراق وارد شده و ترانس با جرقه زدن این دو را با هم ترکیب می کند. شعله پخش کن که یک صفحه فلزی مشبک است، به شعله شکل داده و باعث می شود فرایند ترکیب سوخت و هوا و در نهایت تشکیل شعله پایدار به خوبی انجام شود.

دمپر هوا یک دریچه است که در صورت نیاز میزان هوای ورودی به دستگاه را کم و زیاد می کند. این سیکل توسط رله که وظیفه کنترل و صادرکردن فرمان برای فعال شدن و کار کردن تمام قطعات را دارد، کنترل می شود. رله همچنین وظیفه شناسایی خطاها را برعهده دارد. بدنه از جنس آلومینیوم و به صورت ریخته گری ساخته شده و با رنگ کوره ای پوشش داده می شود. فیلتر نیز در قسمت فن قرار داشته و از ورود ناخالصی ها در هوا، جلوگیری می کند.

چگونه برند مناسب برای مشعل انتخاب کنیم

شرکت های تولیدی زیادی در عرصه طراحی و تولید مشعل فعالیت داشته و با توجه به نیاز بازار، سالانه میلیون ها دستگاه به بازار رقابت عرضه می دارند. با توجه به اینکه سطح کیفی و گارانتی و خدمات پس از فروش هر برند با دیگر برندها متفاوت است، انتخاب برند مناسب ممکن است خریداران را با چالش مواجه کند. لوازم جانبی و قطعات بعضی از برندها بیشتر در دسترس بوده و در صورت نیاز به تعمیر یا تعویض یک قطعه، با مشکل مواجه نخواهید شد. به همین دلیل بیشتر مشتریان تمایل به خرید از برندهای معتبر و شناخته شده تر با قدمت بیشتر دارند. البته در کنار آنها شرکت های تولیدی نوپایی نیز وجود دارند که بواسطه ی سطح کیفیت بالا در مدت زمان کوتاهی توانسته اند جایگاه خود را در بازار پیدا کنند.

بدیهی است که شما با خرید محصولی با برند معتبر می توانید از خدماتی همچون گارانتی، سرویس دهی، حمل و نقل رایگان، خدمات پس از فروش، نصب و راه اندازی بهره مند شوید. از برندهای معتبر این عرصه می توان به گرم ایران، مشعل اتمسفر، ایران رادیاتور، پارس، کاوه، آب بند، آلزان، کاوه و ری اشاره کرد. برای مشاوره و خرید مشعل از برندهای خوب با گارانتی اصلی و خدمات پس از فروش معتبر می توانید با کارشناسان مجرب ما در دماپویا تماس حاصل فرمایید.

انواع مشعل از نظرنوع سوخت مصرفی

همانطور که بالاتر اشاره شد، مشعل دستگاهی است که سوخت را طی یک فرایند با هوا ترکیب کرده و به شعله تبدیل می کند. قطعه نازل سوخت و نحوه سوخت دهی به دستگاه در مدل های با سوخت مختلف، متفاوت است. بر اساس نوع سوخت مصرفی این وسیله حرارتی به انواع گازسوز، گازوئیل سوز، مازوت سوز، دوگانه سوز و در نهایت سه گانه سوز تقسیم بندی می شوند. در ادامه ی مقاله به بررسی هر مدل بهمراه تصویر و کاربرد آنها پرداخته ایم. لازم به ذکر است که انواع مدل ها با قیمت مشعل و مشخصات فنی در وبسایت دماپویا موجود می باشند.

مشعل گازسوز

یکی از پرکاربردترین این دستگاه های حرارتی، مشعل گازسوز است که به دلیل دسترسی راحت به گاز طبیعی بیشتر از باقی مدل ها مورد استفاده قرار می گیرد. در نتیجه در مصارف صنعتی برای گرم کردن دیگ های بزرگ این دستگاه با گاز طبیعی بیشترین کاربرد را دارد. سوخت در مدل گازی از طریق لوله گاز وارد اتاقک احتراق شده و با هوایی که از فن هوادهی وارد محفظه شده، ترکیب می شوند. فشار و میزان گاز ورودی به دستگاه توسط شیربرقی کنترل می گردد.

در اینجا برای اینکه بدانیم فرایند کارکرد مشعل گازسوز چگونه است، نحوه کارکرد قطعات را مورد بررسی قرار می دهیم. در مدل برقی، ابتدا برق ورودی از رله وارد ترموستات شده و رله برق الکتروموتور را وصل می کند. ونتیلاتور که در داخل الکتروموتور تعبیه شده، به کار افتاده و هوا را از دمپر به داخل دستگاه وارد می کند. الکتروموتور به مدت 30 تا 45 ثانیه عملیات هوادهی را انجام می دهد تا در صورت متصل بودن به دیگ، دود احتراق دیگ را تخلیه کند.

چند ثانیه هوادهی قبل از ورود سوخت، باعث می شود تا در صورت نشتی گاز از شیربرقی، انفجار رخ ندهد. بعد از آن رله، ترانس جرقه زن را فعال کرده و در نهایت پرشر هوا به شیربرقی پیام می دهد و سوخت گاز توسط شیربرقی وارد دستگاه می شود. بعد از تکمیل شدن مثلث احتراق (هوا، جرقه و سوخت) شعله تشکیل شده و از شعله پوش بیرون می زند. از برندهای معتبر گازسوز در بازار می توان به مشعل ایران رادیاتور اشاره نمود. برای آگاهی از قیمت مشعل گازسوز در مدل ها و ظرفیت های مختلف، همچنین می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

مشعل گازسوز

مشعل گازوئیل سوز

در مشعل گازوئیل سوز بلافاصله بعد از روشن شدن دستگاه، گازوئیل توسط نازل به داخل اتاقک احتراق اسپری شده و برخلاف مدل گازی، بلافاصله شعله تشکیل می شود. هوا نیز توسط فن هوادهی بعد از روشن شدن دستگاه و فعال شدن رله وارد اتاقک احتراق شده، همزمان الکترود جرقه زن شروع به جرقه زدن می کند و شعله ایجاد می گردد.

پمپ گازوئیل در این مدل به محور موتور فن متصل است و بواسطه شفت و کوپلینگ به چرخش در می آید. بعد از راه افتادن الکتروموتور و چرخش پمپ، گازوئیل از طریق نازل به داخل دستگاه هدایت می شود. نازل سوخت مایع را برای بهتر مخلوط شدن با هوا، پودر کرده و به اتاقک احتراق اسپری می کند. ظرفیت سوخت مایعی که از نازل ها عبور می کند به ظرفیت و قدرت مدل دستگاه بستگی دارد. این سری از تجهیزات در مناطقی که امکان دسترسی به سایر سوخت ها وجود ندارد گزینه ای ایده آل بشمار می آید. لازم به ذکر است که گازوئیل سوخت مایعی است که راندمان حرارتی بالایی دارد.

مشعل گازوئیلی

مشعل مازوت سوز

یکی از سوخت های رایج مورد استفاده در صنایع، مازوت یا همان نفت سیاه است. به طور معمول مازوت قیمت بالاتری نسبت به گاز طبیعی دارد و اغلب به عنوان سوخت دوم و جایگزین از مازوت به منظور تامین کننده ی سوخت مورد نیاز سیستم های گرمایشی بهره می برند. مشعل مازوت سوز در ظرفیت حرارتی متفاوتی تولید می شود که لازم است با توجه به نوع کاربرد آن، ظرفیت مناسب این مدل از سیستم های گرمایشی را انتخاب نمایید. به طور معمول از مدل مازوت سوز در مصارف صنعتی که نیاز به حجم بالایی از آبگرم دارند نظیر کارخانه های پخت سرامیک، صنایع ذوب فلزات، کارخانجات مواد غذایی، دیگ های روغن، صنایع شیمایی، تولید آسفالت و دیگر زمینه ها کارایی موثری دارند.

مشعل مازوت سوز

مشعل دوگانه سوز

در مناطقی که فشار گاز ممکن است کم و زیاد شده و یا ممکن است قطعی گاز پیش بیاید، از مشعل دوگانه سوز استفاده می شود. این دستگاه در دو مدل گازسوز و گازوئیل سوز یا گاز سوز و مازوت سوز طراحی می شود که مدل گاز سوز و گازوئیل سوز معمولا برای مصارف ساختمان های مسکونی و مصارف گازسوز و مازوت سوز برای مصارف صنعتی و کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرد. روی دستگاه یک کلید تغییر وضعیت وجود دارد که در صورت تمام شدن یک سوخت می توان با آن سوخت دستگاه را تغییر داد.

برای پیشگیری از قطع دستگاه به دلیل افت فشار یا قطعی گاز در زمستان و یا تمام شدن سوخت، گاهی در پروژه ها دو منبع آبگرم یا روغن داغ در نظر گرفته می شود که یکی از آن ها با مدل گازسوز و دیگری با مدل گاز سوز و مازوت سوز کار می کند. این دستگاه از بازدهی و راندمان بالایی برخوردار بوده و در زمینه های مختلف تجاری، مسکونی و یا صنعتی کارایی دارد. در این خصوص شرکت های بسیاری در حال فعالیت بوده و با توجه به نیاز بازار و تقاضای مشتری این تجهیزات را با سطح کیفیت و تکنولوژی های متفاوت تولید و روانه بازار رقابت می نمایند.

مشعل دوگانه سوز

مشعل سه گانه سوز

از آنجاییکه مشعل سه گانه سوز با سه نوع سوخت گاز، گازوئیل و مازوت کار می کند، این دستگاه از کارایی بالایی برای استفاده جهت مصارف مختلف در مناطق و شرایط جغرافیایی متنوع برخوردار است. به این ترتیب که با توجه به شرایط می توان از هریک از سوخت های در دسترس به عنوان تامین کننده ی حرارت بهره مند شد. این مدل ها اغلب دارای سیستم کنترلی پیشرفته هستند که این ویژگی راه اندازی دستگاه را راحت کرده و ایمنی آن را افزایش می دهد. این دستگاه ها از راندمان حرارتی بسیار بالایی نیز برخوردارند.

مشعل سه گانه سوز در کارخانجات و صنایع برای تامین حرارت دیگ های آبگرم، بخار داغ و روغن داغ و مصارف دیگری که نیاز به حجم بالایی از حرارت دارند مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مزایای مدل سه گانه سوز اینست که زمانیکه سوختی تمام شد براحتی می توان از سوخت های جایگزین برای ادامه کارکرد دستگاه استفاده کرد.

مشعل سه گانه سوز

ویدیو نکات مهم پیش از خرید مشعل

164 محصول وجود دارد.