در این نوشتار به بررسی مشخصات مهم در انتخاب تجهیزات استخر، سونا و جکوزی پرداخته ایم و شما می توانید نکات خرید سری های مختلف آن را در نظر داشته باشید تا برندهای معتبر و کاربرد این محصولات را بشناسیم. در این متن می توانید قیمت و ویژگی های فنی، همچنین طرز عملکرد انواع این تجهیزات را مطالعه و بررسی کنید.
معرفی تجهیزات سونا، استخر و جکوزی
تجهیزات استخر ، سونا جکوزی یکی از ضروری ترین لوازم در ساختمان های دارای استخر به منظور داشتن استخری ایده آل بشمار می آید. این تجهیزات شامل مجموعه از دستگاه و سیستم های متنوع می شود که هریک وظیفه ای خاص در این سیستم به عهده دارند. از دیرباز تا به امروز آب تنی و شنا یکی از سرگرمی های بشر بوده از این رو همواره فضایی را به عنوان محل شنا در نظر داشته اند. علاوه بر جنبه تفریحی به عنوان رشته ی دانشگاهی و در زمینه های پزشکی کارایی دارند. استخر، آبگیر مصنوعی است که در ساختمان ها به صورت خصوصی و یا عمومی در ورزشگاه ها و مجموعه های آبی طراحی و ساخته می شوند. برای داشتن یک استخر با آب شفاف و همچنین دمای آب مناسب نیازمند برخی ملزومات و اجزا هستیم که از کنار هم قرار گرفتن آنها سیستمی مطلوب تجربه خواهیم کرد، تجهیزات استخر ، سونا و جکوزی یکی از زیرشاخه های تاسیسات ساختمان بشمار می آیند که خود به چند گروه از اجزا و سیستم های متعدد تقسیم بندی می گردد.
آب سردی که از طریق لوله و اتصالات به حوضچه می رسد نیازمند اینست که با فشار بیشتر و دمای بالاتری به استخر منتقل شوند بنابراین لوازمی برای این زمینه باید در نظر گرفته شد. همچنین با شناکردن در آب و یا راکد بودن آن مقداری آلودگی در آن ایجاد می شود که لازم است ابزاری برای تصفیه و به گردش در آوردن آب در اختیار داشته باشیم. به منظور داشتن استخری ایده آل با آب شفاف و زلال که سلامت و بهداشت شناگران را تضمین کند اجزا و وسایل متعددی در کنار یکدیگر قرار گرفته و هریک به شیوه ای آب در گردش مدار را تامین می نمایند. در ادامه قصد داریم نحوه عملکرد و انواع تجهیزات استخر ، سونا و جکوزی با همراه با تصاویر بررسی و به آنها اشاره داشته باشیم.
پمپ تصفیه استخر و جکوزی
پمپ تصفیه یکی از اجزای مهم و کاربردی در این زمینه می باشد که به کمک آن میتوان یک استخر تمیز با آب شفاف داشت. وظیفه ی این پمپ اینست که با مکش آب درون استخر و عبور از فیلترهای بکار رفته در دستگاه آن را تصفیه و به چرخه بازگرداند. به طور عمده پمپ استخر در برندهای متفاوتی توسط شرکت های داخلی وخارجی در ظرفیت آبدهی متنوعی تولید و در بازار موجود می باشند. این سری از تجهیزات استخر ، سونا و جکوزی در دو نوع استرینردار و بدون استرینر تولید و در بازار موجود می باشند.
وظیفه ی استرینر در پمپ اینست که در ورودی لوله مکش قرار گرفته و از ورود ذراتی همچون شاخ و برگ، مو به داخل پمپ جلوگیری بعمل می آورند. یکی دیگر از مدل های پمپ تصفیه وظیفه سیرکوله کردن و به گردش درآوردن آب درون استخر را به عهده دارد. این مدل پمپ آب موجود در استخر را مکش و وارد تصفیه خانه به منظور انجام عمل فیلتراسیون می نماید و بعد از تصفیه و حذف آلودگی ها مجدد به چرخه وارد می کند.
فیلتر تصفیه استخر و جکوزی
فیلتر تصفیه استخر وظیفه فیلتراسیون آلاینده های موجود در آب استخر را به عهده دارد. این سری از تجهیزات استخر ، سونا و جکوزی در قسمت تصفیه خانه قرار می گیرد. فیلتر تصفیه استخر به شکل یک مخزن بزرگ طراحی شده که از جنس فایبرگلاس و یا فلز تهیه می شوند. و اساس کار آنها به این صورت است که آب استخر توسط پمپ مکش و وارد فیلترتصفیه می شود، و هرگونه مواد ناخالص، ذرات معلق و حتی میکروب و باکتری ها را حذف و بعد از عمل فیلتراسیون، آب را از قسمت خروجی به مدار چرخه باز میگرداند. میتوان گفت فیلتر تصفیه به بهبود کیفیت سلامت و حفظ بهداشت آب تاثیر عمده ای دارد.
به طور عمده سالانه میلیون ها فیلتر تصفیه استخر توسط شرکت های داخلی وخارجی در سه مدل شنی، دیاتومه و کارتریجی تولید و در بازار موجود می باشند. که اساس کار همگی آنها تصفیه و فیلتراسیون آب استخر است اما از نظر ساختاری تفاوت هایی دارند. برای انتخاب فیلتر تصفیه مناسب لازم است میزان حجم آب درون استخر را در نظر داشت. به طور معمول صرفنظر از نوع فیلتر تصفیه، توانایی جذب و حذف ذرات با ابعاد 2 تا 7 میکرون را دارا می باشند، به این تربیت میتوان با استفاده از این تجهیزات در استخرهای خانگی، استخرهای بزرگ، و همچنین جکوزی ها از این سری تحهیزات استخر سونا و جکوزی بهره مند شد. فیلتر تصفیه استخر به شکل یک مخزن بزرگ طراحی شده که از جنس فایبرگلاس و یا فلز تهیه می شوند.
تجهیزات ضد عفونی استخر
با فعالیت و شناکردن آب درون استخر کدر شده و همچنین مقداری باکتری و میکروب و عوامل بیماری زا درون آن ایجاد می شود که لازم است علاوه بر بکارگیری روش های فیزیکی نظیر استفاده از فیلتر تصفیه و یا پمپ تصفیه، به روش شیمیایی حذف گردند. ضرورت ضدعفونی کردن آب استخر به روش شیمیایی سبب حفظ سلامت و بهداشت شناگران همچنین توازن ph آب درون استخر می گردد. در این زمینه ابزار و تجهیزات مختلفی از قبیل پمپ تزریق اتاترون، دوزینگ پمپ، قرص کلر، کلرزن خطی، تست کیت، تنظیم کننده ph آب استخر در مدل ها و برندهای متفاوتی تولید و در بازار موجود می باشد. که میتوانید با توجه به نوع استخر و نیاز مواد ضدعفونی یکی از این سری تجهیزات استخر ، سونا و جکوزی را انتخاب و خریداری نمایید. هریک از این اجزا به شیوه ای عمل حذف باکتری و عوامل بیماری زا ویروسی را از آب استخر انجام می دهند.
گرمایش استخر ، سونا و جکوزی
گرمایش استخر یکی دیگر از مهمترین اجزا در زمینه تجهیزات استخر ، سونا و جکوزی بشمار می آیند. آب سردی که وارد مدار چرخه شده لازم است که با دمای مطلوب تری به داخل حوضچه استخر و یا جکوزی وارد شد، به همین منظور اجزای مختلفی طراحی و تولید شده اند که در ادامه به معرفی هریک از آنها پرداخته ایم. یکی از متداول ترین روش های گرم کردن آب استخر استفاده از دیگ و مبدل می باشد، به این صورت که آب درون این اجزا گرمای لازم را بدست آورده و از طریق لوله های مناسب وارد استخر ویا جکوزی می گردد.
به منظور گرمایش سونا نیز از هیترهای مخصوص بهره می برند. گرمایش استخر سونا و یا جکوزی از اهمیت خاصی برخودار است چرا که اگر دمای آب و دمای سونا از حد مجاز عبور کند سبب آسیب به تجهیزات استخر ، سونا و جکوزی همچنین افزایش رطوبت در فضای استخر می گردد. از دیگر روش های گرم کردن آب میتوان به سیستم سولار، پکیج های گازی، انواع مبدل ها اشاره نمود. که میتوان با توجه به موقعیت استخر با مشاوره از کارشناسان گروه فنی مهندسی دماپویا یکی از بهترین این تجهیزات را انتخاب و اجرا نمایید.
لوازم استخر
علاوه بر تجهیزاتی که در بالا به معرفی آنها پرداخته ایم، که میتوان گفت که معمولا همگی آنها در استخر سونا و یا جکوزی مشترک هستند. در این میان اجزایی هستند که مختص استخرهای خانگی و یا عمومی طراحی و ساخته می شوند، که این اجزا میتواند جنبه تزیینی برای نمابخشیدن به استخر داشته باشد و یا اینکه به منظور تمیز نگهداشتن دیواره ها و یا فضای داخلی استخر کاربرد داشته باشند. این سری از تجهیزات شامل انواع جاروهای استخر، اسکیمر، نازل مکش دهش، نردبان، گریل، دوش، تخته دایو، برگ گیر یا حشره گیر، خط شنا، دماسنج، و دیگر اجزا که هریک به نحوی به داشتن استخری ایده آل و زیبا کمک می کنند.
لوازم جکوزی
جکوزی نیز در ابعاد کوچکتر از استخر طراحی شده با این تفاوت که درآن آب با فشار بیشتری توسط نازل هایی به بیرون پمپاژ می شود و از آن به منظور ماساژ و دردهای عضلانی و یا مفاصل استفاده می گردد. به طور عمده در آپارتمان ها و ساختمان های مسکونی به دلیل راحتی در حمل و جابه جایی از جکوزی های پیش ساخته استفاده می کنند، و در مکان هایی با متراژ بالاتر از با استفاده از مصالح و تجهیزات لازم جکوزی را فراهم می کنند. این سری از تجهیزات شامل اسکیمر، مبدل، چراغ های تزیینی و روشنایی، فیلتر تصفیه، پمپ های ماساژ، گریل، کفشور، بلوئر و رینگ جکوزی می باشد. به طور عمده جکوزی ها در مدل های سرامیکی، هشت گوش و پیش ساخته در ابعاد متفاوت با توجه به موقعیت سازه طراحی و ساخته می شوند. در حال حاضر جکوزی ها نیز از مدرنیته پیروی کرده و با بکارگیری تجهیزات مدرن از قبیل رادیو، اسپیکر ضد آب، ریموت کنترل، چراغ های پس زمینه، سیستم ازن زن، ماساژور بهره می برند که سبب شده به کالایی لوکس در زمینه تجهیزات استخر ، سونا و جکوزی تبدیل شوند.
لوازم سونا
سونا که به آن گرمخانه نیز می گویند اتاق کوچکی است که از چوب ساخته شده و دمای نسبتا گرمی دارد در حالت خشک و یا مرطوب مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین تمامی این فضاها نیاز به تجهیزاتی دارند که بتوان از آنها به طور مطلوب به جهت تعریق و دفع سموم، همچنین لاغری و چربی سوزی بهره مند شد. به طور عمده سونا در دو مدل خشک و با بخار طراحی و اجرا می شوند. برای گرمایش فضای سونا از هیترهای برقی و یا گازی استفاده می کنند، به طور عمده دمای مطلوب سونا بین 45-50 درجه و رطوبت آن بین 5 درصد می باشد. از اجزای مورد نیاز برای سونا میتوان به چوب زیرسازی، پشم شیشه، یونولیت، عایق کاری، لنبه سونایی، چوب کف صندلی، فیتیله و نبشی، چوب چهارچوب برای در و پنجره، هیتر برای گرم کردن سونا، سنسور دود و دماسنج، ساعت شنی اشاره نمود، که در کنار دیگر تجهیزات استخر ، سونا و جکوزی به داشتن محیطی ایده آل کمک می کنند.